Waar zou jij nu concreet mee geholpen kunnen zijn?

‘Ik werk hard elke dag. Ik doe veel. Dus als mensen de waarde van ons werk zouden inzien en misschien tien europ per maand zouden storten en tweehonderd mensen doen dat, dan heb ik een vorm van basisinkomen. Voel ik me veilig om nog meer hiervan vanuit kracht te brengen. Ik ben mezelf nu weer aan het uitputten omdat ik alles op eigen kracht doe. Ja, dat helpt dus ook niet. Tweehonderd mensen een tientje per maand, dat zou mooi zijn. Dan is mijn basis safe. En dan kan ik ook laten zien aan iedereen dat als je mensen in de basis safe houdt, zij vanuit hun talenten kunnen bijdragen aan een betekenisvolle samenleving.’

https://decorrespondent.nl/14403/armoede-is-mensonterend-zegt-deze-ervaringsdeskundige-laten-we-kinderen-ervoor-beschermen/8080ffc5-be4c-06df-1d10-f93945c0cf01

NOOT: dit is niet helemaal een foute quote, maar valt meer onder liefdadigheid dan daadwerkelijke structurele ondersteuning via een onvoorwaardelijk basisinkomen.